Komplex technológia-fejlesztés

Lezárultak a „Komplex technológia-fejlesztés a BAJÉR Építőipari és Szolgáltató Kft.-nél” című projekt munkálatai


A BAJÉR Építőipari és Szolgáltató Kft. 200 millió forint uniós vissza nem térítendő támogatást nyert a „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” elnevezésű Közép-Magyarországi Operatív Program pályázati kiírásán. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A project összköltsége 506,24 millió forint volt.


Az aktuális beruházás célja, hogy a BAJÉR Kft. eszközállományát a megnövekedett vevői megrendelések következtében korszerű, új gépekkel bővítse. A vásárolt gépek, eszközök által megnőtt a társaság kapacitása, illetve szélesedett az a profil, amit saját eszközökkel, szakszerűbben és gyorsabban tud kivitelezni. A földmunkagépek korszerű kialakítása teret biztosít a jelenlegi munkák földmunkával kapcsolatos feladatainak professzionálisabb megvalósítására. A kotrók alkalmasak földkitermelésre, valamint a föld szállítóeszközre való felrakására. A kotrók forgó felsővázasak, ami mozgékonnyá és széles körben felhasználhatóvá teszi ezeket a gépeket. Törtgémes kialakításuk lehetővé teszi a kotrók állásszintjüknél alacsonyabb szintről való kitermelést, képesek a pontosabb munkavégzésre, befejező munkák elvégzésére. A földtoló/dózer alapgépre szerelt vágó éllel ellátott tolólap segítségével a talaj oldalirányban is tolható. A talaj jellemzőitől függő vastagságig képes a talajt bontani, ellentétes irányú mozgással pedig teríteni. A dózerhez tartozó szintvezérlés lehetővé teszi nagy pontosságú tükörkészítési feladatok elvégzését is. Az úthenger, döngölők és lapvibrátorok mindenféle talaj, valamint aszfalt- és kőburkolat tömörítésére alkalmasak. Az úthengerek kikapcsolható vibrációja lehetőséget nyújt sportpályák és parkok hengerelésére is.
A zagyszivattyúk kiválóan alkalmasak vízépítési munkáknál, mederrendezésnél, kisebb vízépítési műtárgy építésénél, illetve árvízi károk helyreállításánál. Megfelelő nemcsak a víz, hanem a homokkal, apró kaviccsal telítődött víz átszivattyúzására is.
A kiegészítő kisebb építőipari gépek nélkülözhetetlen részei a legtöbb munkafolyamatnak. Az áramfejlesztők kiválóan alkalmasak a munkák áramellátottságának megteremtéséhez, a kompresszorok pedig jó szolgálatot tesznek vésési és egyéb munkák elvégzésében.
A híddaru, a telephelyfejlesztés keretében létrehozott csarnoképületbe került beépítésre, segítségével a szükséges teheremelési munkák elvégezhetők.
A projekt kezdetén meghatározott célok teljesültek, a gépek, eszközök sikeres üzembe helyezése megtörtént.

Támogatás mértéke: 39,51 %
A projekt tényleges befejezésének dátuma: 2014.12.16


Utolsó módosítás: 2018. 06. 13. 15:28

Egyedi látogatók száma:
Egyedi látogatók száma